Springa lopp med hund

Löpare med hund är välkomna till loppet 6 sjöar. Du kan springa marathon, halvmarathon, 10 km eller 5 km med hund. Hittills har vi bara haft enstaka löpare med hund och det har gått alldeles utmärkt. Anmäl dig till loppet här.

Lopp med hund
Hundar kan bidra med trivsel och göra att trötta löpare motiveras.

Det kostar inget extra att ha med sig sin hund, men kontakta oss på info@6sjoar.se om du planerar att ta med en fyrfota vän – eller om du störs av hundar. Det gör att vi kan se till att det inte blir för många hundar – och om det kommer någon hundrädd löpare så kan vi se till att ni håller avstånd.

Hur lång orkar en hund springa?

Det beror förstås på hur tränad hunden och vilken ras. Små hundraser kan ibland springa förvånansvärt fort och länge, andra – som taxar och bulldogar inte alls klarar det bra.

Läs mer här.

Vad ska man tänka på när man springer med hund?

Först och främst så måste även hundar vara tränade för distansen. Ett bra koppel förstås, men om du springer en längre sträcka och det är varmt så måste du planera för vatten till hunden.

Oftast går allt utmärkt, men det kan finnas hundar som blir stressade av att vara bland många springande människor, då kan det vara bra att i starten springa strax bakom klungan.

Hundar orkar ofta springa längre än du tror. Men både du och hunden ska förstås träna inför loppet.

Du ska förstås se till att inte störa andra löpare. Längs vägen kommer du säkert träffa på hundägare som är ute och promenerar med sina hundar. Tänk också på att flera sträckor går genom skog, där det finns lockelser i form av vilda djur och fåglar.

Här kan du läsa mer på svenska.

Läs om fler tips här på engelska.