Premiär 3 september Fjällnora, Uppsala

Home/Okategoriserade/Premiär 3 september Fjällnora, Uppsala

“6 sjöar runt”  är inte ett lopp utan flera. Du kan välja mellan springa runt en sjö, två sjöar eller sex sjöar runt. Genom att kombinera stigar och vägar i den vackra uppländska naturen så får vi sträckor för alla smaker.

Första året, 3 september 2016, kör vi loppet för första gången. Vi provar banorna och måste prat med markägare och andra. Därför är antalet lopp och deras distanser preliminära. Ambitionen är att kunna erbjuda 5, 10, 21 och 42 km. Informationen på den här sidan kan därför komma att ändras.

Praktisk information:

  • Start och mål är vid Fjällnora friluftsgård för alla loppen.
  • Banan varierar från asfalt till skog. Kortare sträckor kan vara kuperade och gå i skogen.
  • Avgiften är preliminärt satt till 200 kr för alla sträckor. Dyrare om man anmäler sig sent.
  • Vätskekontroller ordnas, men för de längre sträckorna så kan avståndet mellan vätskekontrollerna blir mer än 5 km. Därför kan du behöva ta med en mindre flaska.
  • Den längsta sträckan, 42 km, är bara i försöksstadiet. Vi undersöker om vi klarar att genomföra den, men isåfall vill vi gärna ha testlöpare.
  • Allt deltagande sker på egen risk. Du ansvarar för försäkring själv.

Så anmäler du dig:

Anmälan beräknas öppna 1 juni. Du anmäler dig genom webbsidan och att betala in avgiften via plusgiro eller swish. Du kan förhandsanmäla ditt intressemes ett mail till info@6sjoar.se.

Arrangörer:

Loppet arrangeras av föreningen Marielunds vänner i samarbete med Fjällnora friluftsgård/Uppsala kommun. Vi planerar att hitta fler samarbetspartner, såsom idrottsföreningar. Vill du hjälpa till eller stödja oss så ring eller messa Jonas Pertoft, 070-3636262.