Hur funkar tidtagningen?

Tidtagning sköts av företaget Racetimer. På nummerlappen sitter ett litet engångschip som läses av automatiskt i målgång. Din måltid kommer direkt upp på hemsidan.

Hur ser banan ut? Backar? Asfalt eller stig?

Det varierar, men alla lopp har en del som går på riktiga skogsstigar. Det kortaste loppet går nästan bara i skog och har några korta, branta backar. Det längsta loppen är mest småvägar och platt.  Läs mer på sidan om banorna. Du kan också se filmer från banan på Youtube.

Delas det ut medaljer, diplom och T-shirts?

Vi försöker tänka på miljö och hållbarhet. Diplomen finns som PDF på nätet på din resultatsida, och du skriver ut själv om du önskar. T-shirts delas inte ut, men man kommer kunna köpa på plats, alternativt beställa så skickar vi. Det finns medaljer i mål för alla som vill ha! Och vi delar ut en smart flergångsmugg, en så kallad hydrapouch.

Faitrade T-shirt

Det finns många åsikter om T-shirts och funktionströjor. Alla vill ha bra tröjor, men då blir de också dyra. Så istället för att dela ut en billig tröja av tveksam kvalitet så kan köpa en av märket Neutral som kostar 200 kr och är tillverkad av fairtrade-och miljömärkt bomull.

Vart går alla pengar?

Loppet drivs av föreningen 6 sjöar vars enda syfte är att driva loppet. Om det blir ett överskott så går pengarna till nästa års lopp. En viktig del i genomförandet är alla funktionärer, där de flesta kommer från lokala idrottsklubbar. De får en del av intäkterna som stöd till sin verksamhet. Övriga stora utgifter är bl.a. tidtagning, marknadsföring, iordningställande av banan och 14 vätskekontroller. Intäkterna kommer av 80% av deltagaravgifter. Sponsorerna bidrar bl.a. med billigare tryck och ett par av vätskekontrollerna. Uppsala kommun ställer upp med plats och en tillfällig bro över Pålsundet. De T-shirts vi säljer tjänar vi inte en krona på, men vi hoppas att ni vill hjälpa till att synliggöra loppet!

När är sista anmälningsdag?

Vi har för tillfället (juni 2017) inte bestämt sista anmälningsdag, det beror på hur fort det blir fullt.
Förra året fick alla plats, men de sista veckorna höjde vi priset med 100 kr. I år är det fler som anmäler sig tidigt. vi är tacksamma o fler anmäler sig tidigt, det blir lättare för oss att planera. Sätt upp dig på vår sändlista så får du en påminnelse innan vi höjer priset eller om platserna riskerar ta slut.

Passar det för mig som långsam motionär?

Ja, absolut. Så länge du kan jogga lite lugnt på en skogsstig så passar det för dig!

Får man promenera hela sträckan?

Ja, på de två kortare sträckorna 5,5 och 10,5 km så går det utmärkt att gå hela sträckan. På de längre sträckorna så tar det lite för lång tid. Kl 16 vill vi att du är tillbaka. Man kan vara ute längre, men bör meddela oss. Efter kl 16 börjar vi plocka ihop vätskekontroller m.m.

Finns det någon maxtid?

Du har ingen brådska, men vätskekontrollerna kommer stänga allteftersom de sista passerar. Preliminära maxtider är för 5,5 km: 1 timme 15 minuter, 10,5 km: 2 timmar, 21 km: 3 timmar 30 minuter, 42 km 6 timmar. Om man behöver mer tid så är det bara att promenera på, men med risken att vätskestationerna dras in. Målområdet och tidtagningen är öppen till minst till kl 16.

Passar det för mig som elit?

Ja, du är så välkommen! Men räkna inte med några prispengar och medaljer. Vi tar tid och har resultatlistor, men inte mycket mer än det.

Vilken sportdryck blir det?

Mighty Sport Elite. Läs mer på deras hemsida.

 Kan jag ändra distans?

Maila info@6sjoar.se om du vill ändra. Det går bra fram till två dagar före start, om du ändrar senare så kan du springa en annan distans, men det finns risk att din tid tid blir fel. Om du ångrar dig under loppet så måste du säga till en funktionär. Det är bara de två längsta distanserna där man kan ta en genväg (på 42 km kan man i praktiken ångra sig och bara springa runt en eller två sjöar.)

Kan jag springa vilse?

Risken finns alltid, loppen går i skog och på små grusvägar. På kortaste distansen, 5 km, sprider du bara runt en sjö. Så om du missar stigen så kommer du snart hitta tillbaka. På den längsta distansen  kommer banmarkeringarna mer sällan. Därför kan det vara klokt att kolla kartan innan och ta med dig en mobil.

Kan man duscha och byta om?

Fjällnora är Uppsala kommuns mest populära badplats. Du kan bada i sjön och det finns en kallvattensdusch. Det finns ett antal toaletter och en stuga för ombyte. Om det kommer mycket folk så kan det bli lite trångt.

Är serveringen öppen?

Ordinarie öppettid är 10:00-16:00. Eventuellt kan den vara öppet lite längre.

Hur långt före start ska jag komma?

Du behöver hämta ut nummerlapp före start, var där cirka en halvtimme före start.

Kan jag lämna in väskan?

Ja, vid start och och mål finns väskinlämning.

Hur tar jag mig till start?

Spring, cykla, åk buss, ånglok, bil eller kanot. Läs mer på sidan Praktisk information.