Informationen uppdaterad juli 2024.

Anmälan och betalning

 • Anmäl dig och betala online på Worlds Marathons.
 • Du som 15 år och yngre betalar 100 kr för att springa 5 km. Viktigt att ange att du är 15 eller yngre när du anmäler dig.
 • På World’s Marathons kan du kryssa i om du vill åka gratis buss och om du vill köpa en T-shirt av oss.
 • Där erbjuder World’s Marathons extratjänster som en extra avbokningsförsäkring och en namnskylt till medaljen. Det är inte nödvändigt att köpa.
 • Vi på 6 sjöar har en generös, egen: återbetalningspolicy Ge återbud senast två veckor före start. Då betalar vi tillbaka din avgift minus 100 kr i administration. Vid sena återbud kan vi inte garantera att vi kan återbetala startavgiften. Om loppet mot förmodan ställs in så återbetalar vi din avgift minus 100 kr. Du kan också välja att behålla din plats till nästa år.

Hämta nummerlappar

Resecentrum 6 sjöar

Bäst och lugnast är att  hämta din nummerlapp i Uppsala de två dagarna före loppet.  Alternativt hämtar på plats i Fjällnora på morgonen.  Det är enkelt, du får din nummerlapp, fyra säkerhetsnålar och – om du önskar – en flergångsmugg som heter Hydrapouch.

Alternativ 1 är alltså att hämta nummerlapp på Resecentrum (Uppsala centralstation) torsdag eller fredag dagen innan loppet kl 11:00-19:00. Vi har ett bord utanför Resecentrum nära passagen under rälsen. Länk till Google maps. Observera att det här är på västra sidan. (Bussarna på tävlingsdagen går från östra sidan).

Another option is just to show up in Fjällnora at least half an hour before and we will give you your race number.D

Buss från Uppsala

Vi erbjuder gratis direktbussar från Uppsala och tillbaka. De avgår från Resecentrum i Uppsala, hållplats E3 (på östra sidan av spåren!).

När du registrerar dig så kan du klicka i att du vill åka buss, och vilken tid. Om du inte valt buss men vill åka med ändå så går det bra – men om det mot förmodan blir fullt på en buss så låt de andra kliva på först och i värsta fall får du ståplats (det har inte hänt hittills).

Hitta till Fjällnora

Foto Fjällnora friluftsgård

Start och mål är vid Fjällnora friluftsgård för alla loppen.

Fjällnora ligger 15 km öster om Uppsala. Det finns olika alternativ att ta sig hit:
  • Buss 809 eller 810 tar cirka 20 minuter från Resecentrum. Avstigning hållplats Fjällnora. Observera att det är cirka 3 km kvar till Fjällnora. www.ul.se. På tävlingsdagen går alltså våra egna bussar, se ovan.
  • Med bil tar det ungefär 25 minuter från Uppsala (20 minuter från E4). Du kör på väg 282 och avfarten mot Fjällnora är tydligt utmärkt. Parkering i Fjällnora är gratis.
  • Det går utmärkt att cykla (cirka 18 km från Resecentrum). Det finns cykelväg hela vägen till Gunsta, därefter cyklar man längs länsväg 282 fram till avfarten till Fjällnora.
  • Ångloket Lennakatten går men passar inte tidsmässigt för löpare. Man tar tåg till Selknä och där väntar anslutande veteranbuss sista biten. Se Lennakattens tidtabell här.

Försäkring och säkerhet

 • Allt deltagande sker på egen risk. Du ansvarar för försäkring själv, både på vägen till och från loppet och under loppet. Löpningen sker på trafikerade vägar och på skogsstigar.
 • Meddela en funktionär att du avbryter så slipper vi leta efter dig.
 • Ring 112 om du behöver akut sjukvård, eller kontakta en funktionär för lättare omplåstring.
 • Du kan också ringa 076-0184323 (reservnummer 070-3636262) om du är vilse eller behöver annan hjälp.

Tidtagning och diplom

 • Tidtagning sker med hjälp av ett chip i din nummerlapp. Du som önskar diplom med tid skriver själv ut det hemma. På så vis skriver vi inte ut några i onödan och du slipper tappa eller glömma ditt diplom.

Utrustning och förvaring

 • När du kommer till starten kan du lämna in din väska. Start och mål är på samma plats.
 • Vanliga löparskor och kläder efter väder. Men observera att vissa delar av banan kan gå över blöta skogsstigar, med rötter och grenar.
 • Mobiltelefon kan vara bra som extra säkerhet, främst på de längre loppen.
 • Ta gärna med egen kåsa eller mugg. Vi vill minska antalet engångsmuggar, det ska vara städat och snyggt. Istället kan du snabbt hälla upp dryck i en medhavd mugg. Det kommer dock finnas engångsmuggar på alla stationer för den som behöver.
 • Vi kommer dela ut en så kallad Hydrapouch till de som önskar. Det är en smart siliconmugg speciellt för löpning som man fäster med ett clip.

Barnpassning och hundar

 • Vi erbjuder barnpassning, men kontakta oss innan för hur vi löser det!
 • Hundar är välkomna att följa med på löpningen, men kontakta oss före så vi kan lösa situationer om det finns hundrädda löpare.

Vätska och näring

 • Det finns totalt 17 vätskestationer fördelat på de olika distanserna, avståndet mellan stationerna är kort, oftast bara 3 km. Den som springer 5,5 km har bara en station och vid start/mål.
 • På alla vätskestationerna finns vatten och de flesta har även sportdryck, utbudet på stationerna kommer variera. På de längre sträckorna finns bananer, bullar och energifel på ett par ställen. Mer information kommer dagarna innan start.
 • Du som springer de längre loppen marathon och halv marathon kan eventuellt vilja ha en vattenflaska med dig om det blir varmt och du vill dricka oftare än de flesta. De flesta kommer klara sig utmärkt med de stationer som finns, även om det blir varmt.

Fotografering och GDPR

Som deltagare i 6 sjöar är ditt namn och resultat publicerat på webbplatsen  och finns tillgängligt för våra funktionärer (inklusive speakern). En fotoraf kan ta bilder på dig som du får tillgång till efter loppet. Vi tar bilder på hundratals löpare, men kan inte garantera att just du kommer på bild. Om du inte vill att ditt namn syns eller att bild på dig tas, kontakta oss på info@6sjoar.se. Ditt namn och resultat sparas som en del av loppets historia.  Betalningsinformation och annat som du anger på World’s Marathon webbplats behandlas enligt deras privacy policy. Nyhetsbrevet är en separat tjänst (du läggs till om du är deltagare i år, men du kan prenumerera även om du inte är deltagare i år, det skickas ut via MailChimp, läs mer om hur de behandlar personuppgifter här.